La cursa

ARTIEM Epic Camí de Cavalls 360º és una cursa de muntanya i de BTT per etapes al voltant de l’illa de Menorca, amb participació en equips de dues persones o en individual, tres modalitats i pernoctació en allotjament oficial.

Modalitats

La cursa es pot realitzar en tres modalitats diferents:

TrailRun Epic 360º. L’aventura èpica de Camí de Cavalls 360º en tres etapes de cursa a peu (córrer) amb una mitjana de 62 km i 1.060 m de desnivell.

Experience 360º. L’experiència Camí de Cavalls 360º en tres etapes seleccionades de cursa a peu (caminar o córrer) amb una mitjana de 31 km i 480 m de desnivell.

MountainBike Epic 360º. Camí de Cavalls 360º en tres etapes d’autèntic BTT per un recorregut trepidant i amb una exigència tècnica molt elevada.

Participació en equips o solo

La participació es realitza en equips de dues persones o bé en format solo. Tant en un cas com en l’altre, la participació ha d’anar en sintonia amb els valors que promou l’Epic Camí de Cavalls 360º: la col·laboració i solidaritat entre els participants, la suma de forces, l’experiència compartida i, en definitiva, la convivència durant tres dies amb una comunitat de persones diverses, però amb uns mateixos valors i objectius. En cas de participar en equip, els dos membres de l’equip hauran de completar junts tot el recorregut.

Classificació i temps de tall

Els guanyadors de la prova seran els que completin les tres etapes en un temps inferior dins de cada categoria (mixta, masculina i femenina) i modalitat.

Pel que fa als horaris i temps de desqualificació, es publicaran unes setmanes abans de la cursa. En qualsevol cas, els horaris permetran realitzar la modalitat Experience 360º a ritme de caminar a un ritme molt ràpid sense aturades, mentre que per completar el recorregut TrailRun Epic 360º serà necessari córrer almenys en alguns dels trams.

Traçat

L’Epic Camí de Cavalls 360º evita sempre que és possible les zones urbanitzades i d’asfalt, amb l’objectiu d’oferir el millor traçat disponible. De totes maneres, en alguns casos el pas per asfalt és inevitable per a poder completar el recorregut i es realitzarà de forma compartida amb el tràfic rodat.

El recorregut està basat en el GR 223 Camí de Cavalls, un sender ancestral que dóna la volta a Menorca resseguint fidelment, durant molts quilòmetres, els confins de l’illa. Al llarg del recorregut es travessa una diversitat de paisatges únics en el món, formada per nombrosos espais naturals, sovint fràgils i protegits. Entre ells, destaquen el Parc Natural de S’Albufera des Grau i diverses àrees d’especial interès natural: nombroses cales verges, torrents, barrancs, penya-segats, boscos i camps delimitats per la característica paret seca menorquina.

Allotjament oficial

Es recomana fer la cursa dormint en l’hotel oficial de la cursa, l’ARTIEM Audax, que podrà reservar-se en el moment de fer la inscripció, o bé posteriorment des de l’espai La meva inscripció (subjecte a disponibilitat).